Wegen

De Thermomix geeft je de mogelijkheid om je ingrediënten nauwkeurig af te wegen van 5 g tot 3 kg.

 

Mixen

De Thermomix mixt alles: cocktails, sorbets, smoothies, soepen, gecrusht ijs ….. enz.

 

Mengen

Tapenades, dressings, marinades, dipsausjes worden gemengd op de aangepaste snelheden.

 

Hakken

De Thermomix hakt zeer snel fruit, groenten, chocolade, harde kazen, noten, suiker ……..enz.

 

Malen

De Thermomix maalt moeiteloos harde granen tot bloem en suiker tot poedersuiker.

 

Kneden

De Thermomix kneedt moeiteloos alle deegsoorten.  
 

Opkloppen

De Thermomix klopt (klopper/vlinder) slagroom en eiwit op desserts en gebak. Probleemloos kan de Thermomix melk, soepen en sauzen opschuimen.

 

Roeren

De Thermomix roert , gecombineerd met de sudderfunctie en de linksomdraaiende functie , moeiteloos risotto’s of pasta’s.

 

Emulgeren

De Thermomix bereidt mayonaise, dressings, warme en koude sauzen volgens je eigen smaak.

 

Stomen

De bijgeleverde Varoma stoomschaal en het kook- en stoommandje zijn uitstekend om een complete maaltijd op tafel te toveren. Verse groenten, aardappelen, vis, vlees of kip en een lekker sausje worden samen bereid.

 

Pureren

De Thermomix pureert alles: aardappel- en groentepuree, roomsoepen, babyvoeding ……

 

Garen op gecontroleerde temperatuur

De Thermomix houdt altijd de juiste temperatuur aan en is instelbaar van 37°C tot 120°C.

 

Met de TM6 zijn 4 nieuwe functies toegevoegd aan de Thermomix

 

thermomix tm6 4 nieuwe functies

 

 

Aanstoven op hoge temperatuur  (enkel beschikbaar via Guided Cooking modus)

 

Sous-vide koken  (vacuümzakjes gaan in het kookmandje), temperatuur tussen 40° en 85° instelbaar per graad. Tijd tot 12u. Kan manueel in TM5 ook met temperaturen instelbaar per 5 graden, tot maximum 99 minuten


- Fermenteren (vb yoghurt maken), temperatuur tussen 37° en 70°. Tijd van 1 tot 12uur. Kan ook al met de TM5 maar enkel via de receptensleutel


- Slow Cooking (bedek max. 800 g vlees met saus en kook gedurende 1-8 uur tussen de 37-95°C voor het bekomen van zacht vlees)